email+36/20/933 1715 emailkapcsolat@erdosetikett.hu
Kezdje itt

Csirkecomb Etikett

A héten a „Hogyan együk a csirkecombot?” kérdés volt a levegőben.

Többen is érdeklődtek felőle: hogyan is illik enni - gyermekkorunk kifejezéséve élve – a „botos-combot”? Megfoghatjuk-e kézzel vagy „muszáj evőeszközt használnunk”?

Arra gondoltam ezért, röviden megosztom a választ, amit az egyik kedves kérdezőnek is írtam:
A legjobb döntés, ha a csirkecombot evőeszközzel (késsel, villával) fogyasztjuk el, még abban az esetben is, ha a végét becsomagolták. Ha nincs beburkolva, akkor mindenképpen használni kell az evőeszközöket.  (Az etikett szabály mögött az húzódhat meg praktikus érvként: ahogy a fogunkkal marcangoljuk a csirkecombot, a legkevésbé sem szép látvány.)

Amennyiben gyorsétteremben vetődik fel, hogy csirkecombot fogyasszuk, ha kérünk, többnyire a személyzet (a pult alól) elő tud varázsolni kést és villát is.

Persze, az evőeszköz használat szabálya alól is lehet kivétel, például: ha közel-keleti szokás szerint tálalják fel a csirkeételt – ahol kenyérrel és kézzel fogyasztják az adott fogást – ahhoz a szokáshoz alkalmazkodunk és mi is nekiláthatunk kézzel enni. Sőt! (Hogyan is tegyük? Ezt mutatta be egy korábbi tipp itt:  http://www.e-etikett.hu/marokkó)

Erdős Zsuzsanna

dr. Erdős Zsuzsanna - Etikett üzleti tanácsadó tréner coach

dr. Erdős Zsuzsanna üzleti és társasági etikett tanácsadó, tréner, coach.   A Piac és Profit, valamint a VOSZ üzleti etikett szakértője. 

Rendszeresen tart etikett programokat cégek, szakmai szervezetek, intézmények számára, illetve főiskolákon és egyetemeken.  Nyolc éve  segít ügyfeleinek "elbűvölővé", illetve "jóból, kiválóvá és egyedivé" válni.

+36/20/933 1715       kapcsolat@erdosetikett.hu

 


Csirkecomb Etikett